Välj en sida

Har män spelat ut sin roll eftersom de nu som då breder på benen både bokstavligen, kolla hur män sitter i de allra flesta fall, och bildligt, i form av att de bestämt var skåpet ska stå överallt i alla tider?

Som tioåring cyklade jag från Erikslund till Västerås centrum med hårspray och hårborste i en magväska. På offentliga toaletter runt om i staden borstade och sprayade jag min snedlugg minst en gång i timmen. Detta eftersom min stora mission på cykelturen var att hitta killar. Man skulle kunna kalla mig för en killtjusare. Min röda plånbok var nedsmetad med kulspet och banala aforismer som ”Killar är som luft, utan luft kan man inte leva”. Just i denna stund rodnar jag. Varifrån fick jag allt detta? Varför all denna uppståndelse över de unga männen? Jag läste tidningar som OKEJ och Frida. Svaret kan säkert till stor del hittas där. Kanske tänker någon att det här handlar om evolution och fortplantning. Det känns långsökt.

Snedluggen har jag inte förknippats med på länge, det går bra utan den upptäckte jag senare, och inte heller känner jag av den biologiska klockan. Men nog om mig och mer om männen. Behövs män? Ja, men så klart. Mitt projekt går inte ut på att de har spelat ut sin roll. Däremot har de fått spela en för stor roll, för länge, och i det här projektet har männen biroller. Det vore skönt om de inte sitter i strålkastarljuset och slött lägger fram sanningen á la GW Persson på ett tag. Men kan tänka mig att det är svårt att börja lyssna intresserat när man är van att prata mycket och länge själv. Det är också svårt att börja tala när man inte är utnämnd till talare och tyckare.

Nyare inlägg
Äldre inlägg