Välj en sida

I första avsnittet av Sommarpratarna talar de om hur konstnärskap och bekräftelsebehov hänger ihop. Mycket intressant. Alex Schulman var övertygad om att det är rent och skärt bekräftelsebehov som får människor att skapa. Ja, han gick så långt att han sa att ingenting är konst förrän någon annan sett den och brytt sig. Lena Endre och Kattis Ahlström höll inte med. Endre sa att hon har ett uttrycksbehov mer än ett bekräftelsebehov. Intressant, intressant.

Det fick mig förstås att fundera över varför jag gör det här. Varför brinner jag för att skriva om kvinnor som det inte skrivits om? Som levt viktiga liv utan att andra har förstått det, kanske inte ens de själva. Gör jag det för att jag vill ha bekräftelse? Knappast. Om jag vill ha bekräftelse skulle jag göra något enklare, något som inte är så här krångligt som det här helt säkert kommer att bli. Och jag tänker att inte fasen kan Endres jobb vara så himla enkelt det heller alla gånger. Hon skulle väl också göra något mindre krävande om det bara var uppmärksamhet och bekräftelse hon ville ha?

I det här projektet finns det inga garantier för bekräftelse. Därför måste jag känna min egen tillit och koncentrera mig på mina närmaste som boostar mig med självförtroende. Den enda bekräftelsen jag på riktigt bryr mig om är den jag får av de mina. Den som kommer från andra blir jag glad och smickrad av så klart och den ger mig energi men det är inte för den jag skriver.

Nyare inlägg