Välj en sida

Fredag! Det har inneburit skrivardag för mig det senaste året men nu när min bok går i tryck betyder det LEDIG dag. Debutantnerverna darrar. Jag försöker fokusera på höstlöv och oktobersol. Går ibland bra, ibland mindre bra.

Igår när jag tittade på första avsnittet av Edit: Dirawi på SVT gick det bra. Blev uppslukad av Gina Dirawis intervju med Silvana Imam. Det var å ena sidan en intervju som vilken som helst men å andra sidan en ny ton och stämning. Om någon ska intervjua Imam är det Dirawi. Kontexten blev en annan än den blir när en  ”äldre” eller ”manlig” intervjuare kommer med sin blick och den där tonen med fokus på ”den unga lesbiska kvinnan som slagit igenom”.

Silvana Imam berättar bland annat att när hon var 6-7 år presenterade hon sig för grannbarnen som Erik. Det funkade fint och hon passerade som kille bland grannbarnen på lekplatsen. En dag var det en jämnårig pojke som sa: ”Vet du att tjejer lever med blod i kroppen och en gång i månaden blöder dom”.

Senare igår kväll gick Lilja 4-ever på SVT. Filmen är från 2002, jag var 18-19 år då och minns ju att filmen var hemsk. Men oj vad jag hade förträngt HUR hemsk. När Liljas mamma lämnar henne ensam och Lilja sjunker ner på knä i leran grät jag och sedan var tårarna med mig till filmens sista sekund.

Såklart började jag också tänka på kvinnan jag hyrde ut min lägenhet till några veckor sommaren 2012, som sedan visade sig vara prostituerad och hade tagit emot sexköpare hemma hos mig. Detta kom fram eftersom polisen varit i min lägenhet och tagit fast män som köpt sex av henne och ytterligare två kvinnor som hon hade med sig. Tänker fortfarande på henne ibland och undrar hur hennes historia ser ut och var hon är just nu.

Skrev om den händelsen på min förra blogg, då det begav sig 2012

Nyare inlägg
Äldre inlägg