Välj en sida

Det händer konstant saker omkring oss som har med maktordning, normer och värderingar att göra. Man gör något helt vanligt, som att gå in i en bokhandel för att få fingra på några böcker man vill ha men inte har råd att köpa, och så ser man något förundransvärt. Som igår då jag råkade på Trivial Pursuits KÖNSKRIGSSPEL, eller vad vi ska kalla det.

Det är hög tid att en gång för alla avgöra matchen… kör hårt!

Om du är en grabbig grabb – eller, varför inte, en grabbig tjej – ska du besvara frågorna ur killtårtbiten. De innehåller allt om pojkleksaker, actionfilmer, grabbiga sporter, musik, TV och – naturligtvis – snygga brudar!

Om du är en tjejig tjej – eller, varför inte, en kille – ska du besvara frågorna ur tjejtårtbiten. De innehåller allt om tjejfilmer, tjejläsning, mode och tjejmusik. TV och – naturligtvis – snygga killar!

Må bästa kön vinna!

Det är knappast en slump att det står grabbig tjej men inte tjejig kille. Och det här med tjejmusik och tjejläsning. Killtårtbiten och tjejtårtbiten… Och ”må bästa kön vinna”?!? TP! Era bakåtsträvare!

Åh vad jag ville göra en aktivisthandling igår i bokhandeln. Jag stod där och önskade att jag hade haft klistermärken med någon smart text på. Då hade jag klistrat dem på spelen. Är sånt straffbart? Jag behöver veta för jag funderar allvarligt på att skaffa klistermärken. Har funderat på olika slogans men inte slagits av något kittlande än. Bara sånt som ”hört om patriarkatet?!” men känner mig lite gammal och stel. Det får gärna vara roligare, mindre sarkastiskt och liksom sprida kärlek. Som ett kärleksjihad.

För övrigt har jag haft hög feber och mina tonciller har varit bananas. IGEN. Men nu är de som de ska och jag kan hänga med Ines. Jag försöööker att inte tappa humöret trots att jag förlorat alltför många dagar den här hösten åt halsfluss och feber.

Det här är en bok, det är inte ett krig. Ett litet personligt inre inbördeskrig, kanske bara.

Nyare inlägg
Äldre inlägg