Välj en sida

Efter en promenad genom staden, Eira, Brunnsparken och mitt favoritställe längst ut i hörnet vid mattbryggorna tog jag självfallet Kristina till Torni. Vi drack ett glas vin och tittade ut över staden i skymningen.

Sedan blev det Shanghai Cowboy på Unionsgatan. Vi åt gott och blev bjudna på valfri drink på grund av att vi väntat länge på maten. Alla var glada, vi tittade på intressant folk och pratade relationer. Vi blev dock tysta och okoncentrerade stundvis då det fanns en amazonkvinna i rummet som det bara inte gick att undvika att lägga sin blick på. Precis ALLA var distraherade av henne och det var skitsvårt att titta på henne i smyg. Ja, smygtitta. För det gick inte att låta bli.

På Liberty and Death vid Skillnaden snicksnackade jag med dörrvakten på finska. Eller så himla mycket var det kanske inte som sas men för att vara JAG som pratade finska var det ett ovanligt avslappnat smalltalk. Vi drack en svinstark drink. Min drink kom som i en giftburk.

Igår, söndag, var gravgården och Tove Janssons grav vår stora mission. Den var dock inte lätt att hitta så vi vandrade runt och konstaterade hundra gånger att det var galet fint att se hösten just där. Det är drömskt. Jag ska dit idag igen och se på löven, träden, marken och kanske kanske accepterar jag döden lite mer efter det.

Den här alerta, glada och samtidigt lite trötta uppsynen hade vi där bland gravarna. ”På bilden på nätet är det ju en björk bakom gravstenen” – det var ett detektivarbete.

Tadaa!

Detta skulle så klart förevigas.

Nu ska jag se framåt! JOBBA. SKRIVA. Inte tänka på hur trögt skrivandet går utan helt enkelt nyfiket se om det möjligtvis går fortare idag än andra dagar. Om inte så skiter jag i det och vaknar lika nyfiken i morgon. Att läsa, analysera, skriva och fundera på samma gång är mitt bästa arbetssätt men det går långsamt.

Till sist! Tack Nygréns stiftelse som inbetalat en mycket välkommen summa pengar på mitt konto. Detta har hänt i september men jag kommer aldrig få pris i privatekonomi och upptäckte därför detta alldeles nyss. Woopidoopi!!

Nyare inlägg
Äldre inlägg