Välj en sida

Om en vecka idag flyttar jag till Helsingfors. Den här sommaren har varit och är faktiskt bland de bästa jag haft. Dagen då jag lämnade jobbet på gymnasiet kändes det vemodigt men redan på kvällen drack jag vin på en klippa i Fredhäll och hade lagt arbetet bakom mig. Blickade enbart framåt, rakt in i semestern. Det blev två veckor i Stockholm, nio fina dagar med min nya kärlek Berlin och nu sisådär nio dagar i Ekenäs. Den 1 augusti ska jag ta mina första stapplande steg med Projekt Ines 2.0 d.v.s enbart koncentrera mig på det. Det känns lite som att gå in en boxningsring. In i en hård match. Ingen har någonsin sagt att det är enkelt att skriva bok. Jag går in i ringen vid god vigör och gott mod.

Och hörrni! Kolla ännu en gång era byrålådor och vindsförråd. I fall att det ligger anteckningar och brev från 1918 där! Sen ringer ni mig på mitt nya finska nummer +358 (0)46 8454378 eller mejla mig på anna@backers.fi. Hör också av er om ni har andra tips eller annars bara vill bolla inbördeskriget, historieskrivning, feminism, patriarkat, jämställdhet. Eller andra av Projekt Ines nyckelord. Om en vecka har jag faktiskt tid för att på riktigt göra det här jobbet. Äntligen!

Och en sak till. Lyssna på Barbro Sundbacks sommarprat från i förmiddags. Hon pratar till exempel om hur män får vara individer medan kvinnor är kön.

Nyare inlägg
Äldre inlägg