Välj en sida

min bok

Här ligger den nu då. Boken! Tjusig, på krigslitteraturhyllan.

Det är söndag och jag kan se tillbaka på mina första intervjuer. Allt började med en radiointervju för Bokmagasinet på Radio Vega i torsdags kl.10.30. En halvtimme innan hade jag fått hålla boken i handen för första gången. Det såg ut så här:

boken första ggn

Det var svårt att ta in känslan och stunden var snabbt över eftersom jag skulle möta upp Radio Vega-journalisten Anna Dönsberg vid förlagets monter inne på Helsingfors bokmässa, som ägde rum nu i helgen. Jag kände mig märkligt lugn även om nervositeten var närvarande men jag måste säga att jag är riktigt nöjd med min första radiointervju. Den ska gå att lyssna på nu när som helst hoppas jag. 

Jag är den andra författaren som blir intervjuad i programmet och efter mig står min gamla historielärare på tur. Han skriver också om inbördeskriget 1918 och har precis kommit ut med en ny bok. I radioprogrammet Bokmagasinet blir det tydligt att min bok utmanar åtminstone en etablerad krigsförfattare.

Min förhoppning är att det ska bli ett bra samtal. Jag vill ha ett smart och analytiskt samtal om historiesyn, perspektiv, tolkningsföreträde, delaktighet och kunskapssyn. Hoppas att det är dit vi rör oss. Jag ska göra mitt bästa för att röra det ditåt.

I torsdags gjorde jag också mitt första scenframträdande då jag blev intervjuad av Wivan Nygård-Fagerudd. Har fått positiv respons på det samtalet och känner mig taggad på fortsättningen nu av intervjuer och samtal.

tottiscenen

De kommande dagarna tänkte jag bjuda på några utdrag ur min bok här på bloggen. Helst ska ni förstås läsa boken från pärm till pärm. Adlibris har ju faktiskt ett riktigt brakpris på min bok, så det är väl dit jag ska skicka er. Projekt Ines finns både på finska och på svenska Adlibris.

Nyare inlägg
Äldre inlägg