Välj en sida

När jag är i Ekenäs har jag som tradition att gå in till bokhandeln för att köpa mig en bok. Det gjorde jag även idag när jag var där. Shit, förresten vad Ekenäs var fint när jag cyklade in till stan, längs Raseborgsvägen. Gula höstlöv regnade ner mot den regnvåta trottoaren. Himlen var klarblå, luften krispigt kall. Tänkte på när jag var var sweet sixteen och cyklade till Ekenäs gymnasium i höstrusket.

Utanför bokhandeln träffade jag en gammal högstadiekompis, som sig bör hemma i småstaden. Väl inne på bokhandeln dök en man med en låda upp och i den lådan visade sig min bok finnas. Jag kom alltså till bokhandeln samtidigt som min bok. Förevigade detta med några mobilbilder i hasten.

IMG_20151026_114743 IMG_20151026_114738

Efter bokhandelsbesöket cyklade jag upp för Kungsgatan och småstadslivet fortsatte att visa sig från sin mest klassiska sida. Först mötte jag en bästis mamma och strax därefter kom min historielärare från gymnasietiden och krigsförfattaren emot mig. Vi växlade några ord om Bokmagasinet på Radio Vega som vi båda hördes i igår. Sen trampade jag vidare på min cykel, till Bageriet i gamla Hemholmen-huset. Där arbetar min kusin konstnär Petra och fotograf Eva. Vi åt lunch tillsammans och pratade om livet som kulturarbetare.

Så att sådant med småstadslivet idag i Ekenäs. Just nu sitter jag konstigt nog i min lägenhet i Fredhäll i Stockholm. Anita Topelius hade varit fascinerad över hur jag flänger och far mellan Ekenäs, Helsingfors och Stockholm.

 

 

Nyare inlägg
Äldre inlägg