Välj en sida

Hej från Vasa! Det är tredje året jag firar min sommarsemester i här och det känns numer som en ganska stabil tradition. Vasa är en fin sommarstad och livet här är enkelt. Ingen kalender behövs. Folk jag gillar dyker ofta upp av sig själva bakom en knut och på den vägen planeras det närmaste dygnet, på sin höjd. Detta gjorde mig lite obekväm i början dock, när jag är van att få vara ifred och anonym. Jag visste inte hur jag skulle förhålla mig till alla bekanta och halvbekanta som kom emot mig. Men efterhand har jag vant mig och gillar att det är ”här och nu” som gäller. I Stockholm är almanackan konstant inblandad. Ingenting kan planeras utan den. Jag är själv otroligt kalenderbunden i den staden. Därför är det skönt att komma till Vasa och glida fram som om tiden inte fanns. Men Vasalivet börjar inte på allvar förrän jag från och med i morgon bor sisådär tre hundra meter från stadens torg.

Glädjande nyhet som kom till mig igår tack vare en uppmärksam Kugge är att min bok Projekt Ines är med på listan över de mest populära böckerna att låna på Helsingfors bibliotek. Så otroligt roligt. Det var en som sa till mig i höstas att ”Anna nu hinner du inte göra nåt annat är promota din bok, en bok glöms fort bort! Du borde jobba heltid med Ines nu”. Jag ville inte tro att det var sant och kunde omöjligt jobba heltid med Ines när jag förvärvsarbetar dvs undervisar. Tröstade mig med tanken att min bok verkligen borde hålla längre än till januari 2016 eftersom Finland firar 100 år 2017 och min bok är högaktuell! Därför är det så himla roligt att det arbete jag lagt ner på Projekt Ines håller längre än bara några månader när boken väl är verklighet. På tal om verklighet känns det lite overkligt och privilegierat att min bok är med på den där listan.

Nu väntar jag på att Eva Frantz bok Sommarön ska finnas att beställa på sets.fi. Bara den nu äntligen kommer ska jag beställa den tillsammans med Peppe Öhmans Livet och patriarkatet och Sanna Manders Prinsessmålarboken som ska bli en present till ett av mina systerbarn. Det bästa med semester är att få ro att LÄSA, från pärm till pärm, inte bli avbruten, och att kunna läsa spontant. I förrgår råkade jag få syn på Stoner, som alla pratade om förra året, läste några meningar och vips så var jag halvvägs in i boken. Igår kväll läste jag ut den. Sådant händer ju inte en tisdag i mars precis.

Nyare inlägg
Äldre inlägg