Välj en sida

Ska dra iväg till bokmässan i Böle strax men vill först bara säga några ord om Strömstedt & Berg-podden. Den är bra! Kolla! De snackar nyheter och det är ett samtal i stället för fråga-svar-intervjuer. Det är avslappnat och intellektuellt på ett skönt sätt bara. Prestigelöst. Intellekt och humor.

Dessutom är det kvinnor som sitter i samtal, vilket tyvärr är något som sticker ut. Det klarar Bechdeltestet enligt mig. Två kvinnor, vi kan namnet på, pratar med varandra om annat än män. De pratar om män också, de gör det, men fokus i samtalet är veckans nyheter.

Igår kväll tittade jag på när Jenny hade sin svärmor där. Margareta Strömstedt berättade hisnande historier från sitt liv och sa kloka saker. Till exempel sa hon att det inte går att undvika att förälska sig i andra trots att man är gift. Man lär sig att hantera det, sa hon. Och hon är gift sedan 62 år tillbaka. Sådant här vill man väl helst förtränga, att ens partner kärar ner sig i någon annan då och då. Men kanske är det skönast att vi bara inser faktum och är snälla mot varandra.

För övrigt fick jag precis veta att det vankas prinsessbröllop i Sverige och min första tanke var ett ”åhneej, inte ett till!”. Snälla låt det bli ett litet bröllop någon annanstans än i Stockholm. NYC föreslår jag!

Nyare inlägg
Äldre inlägg